Gastronomi dünyasının profesyonelleri, Antalya’da buluşacak
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Milletlerarası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması 2022 (GastroAntalya), 17 Kasım’da Antalya’da başlayacak.
Akdeniz Şefler Kulübü Derneği önderliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kilit Grubu’nun destekleriyle düzenlenen GastroAntalya, Cam Piramit’te 4 gün boyunca 20 ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından gastronomi profesyonellerini ağırlayacak.
Bu yıl “Susam” teması ile kapılarını açacak etkinliğe, gastronomi sektöründe ürün, hizmet üreten firmalar, turizm sektörünün yiyecek ve içecek, satın alma departman yöneticileri, profesyonel şefler, gurmeler katılacak. Workshoplar, sunumlar, stantlar ile karşılıklı görüşmelerin yapılacağı etkinlikteki çeşitli yarışmalarda 400’ün üzerinde şef ve şef adayları hünerlerini sergileyecek.
Akdeniz Şefler Kulübü Derneği Lideri Bilal Yüreğir de gastronomi ismine Antalya’da önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacaklarını belirtti.
Organizasyonun, gastronomi turizmine de katkı sağlayacağını ifade eden Yüreğir, şunları kaydetti:
“GastroAntalya, gastronomi profesyonellerinin dikkatini Antalya’ya çekme konusunda kıymetli bir rol üstleniyor. Gastronomi şenlikleri ortasında en önemli platformlardan biri olan tertibimiz her geçen yıl büyüyerek yoluna devam ediyor. Türk mutfağını ve gastronomisini dünyaya tanıtmak için mutfak misyonerleri yetiştiriyoruz. Bu tertip, gençlerimizin dünyaya açılmaları için değerli bir platform oluyor.”